Вживання полуниці, лохини, чорниці та чорної смородини знижує ризик чоловіків стати жертвою хвороби Паркінсона на 40%. 

До такого висновку прийшли дослідники з Великобританії і США, передає “Сегодня”.



Якщо в раціоні чоловіка є значна кількість полуниці, лохини, чорниці та чорної смородини, то це забезпечує його надійним захистом від розвитку хвороби Паркінсона.  

Включення ягід в дієту поряд з іншими продуктами, які містять флавоноїди, знижує ризик невиліковного захворювання мозку на цілих 40%. 

Навіть якщо чоловіки їдять ягоди хоча б раз на тиждень, то і це йде на користь їх здоров’ю. У такому випадку ризик розвитку хвороби Паркінсона скорочується на 25% порівняно з тими представниками сильної статі, які взагалі не вживають ягоди. 

Ключову роль у цьому відіграють флавоноїди, які також у великій кількості містяться в чаї та червоному вині.  

Ці антиоксиданти захищають організм від цілого ряду недуг, включаючи хвороби серця, деякі види раку і деменцію. 

Зазначимо, що вчені не змогли знайти доказів, що ягоди захищають від хвороби Паркінсона жінок, проте не виключають і навіть наполягають на такій можливості.​

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
З докторантури на передову: історія тернопільського “Історика” з 105-ї бригади
22:13, 17 Січня, 2025

З докторантури на передову: історія тернопільського “Історика” з 105-ї бригади

ТОП новини тернопільщини: