До 11 липня у Козові в Церкві Успіння Пресвятої Богородиці перебуває ікона Зарваницької Матері Божої

Опубліковано:
8 Липня, 2017 о 08:13

До 11 липня у Козівській Церкві Успіння Пресвятої Богородиці перебуває ікона Божої Матері Зарваницької. Ця ікона існує з  середини XVII ст. Як нам відомо за переказами, після спустошення татарськими ордами Києва один монах, рятуючись від нападників, втік у невідомі йому раніше місця – над річкою Стрипа. Знесилений він просив Богородицю, щоб взяла його під свою опіку. Монах заснув і у сні йому з’явилися Пречиста Діва Марія та два янголи з білими ліліями в руках. Чернець упав перед Богородицею на коліна, а вона, посміхнувшись, доторкнулася до нього омофором. Коли ж він прокинувся у чарівній долині, оповитій густим лісом – то був вражений: над джерелом монах побачив ікону Пресвятої Богородиці з Ісусом на руках, яка сяяла. Чернець залишився там. Згодом збудував капличку, куди помістив ікону. Опісля там звели церкву з монастирем.

Село, що виникло біля цього святого місця, назвали Зарваницею. За переказами, ікона неодноразово зупиняла ворожі напади, а хворі зцілювалися водою із джерела.



null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: