Що варто знати тернополянам про зміни у сплаті аліментів?

Опубліковано:
7 Липня, 2017 о 20:13

В Україні запрацювали нові правила виплати аліментів на дітей. Закону набрав чинності 8 липня. Мінімальний розмір виплат на дитину збільшили на 20%.

Читайте також



На Тернопільщині збільшать суму аліментів?

Зокрема, у Сімейному кодексі внесли зміни: аліменти – це 100%-ва  власність дитини, тому тепер, особа, яка їх платить, має право вимагати фінансовий звіт за кожну витрачену копійку. Судовий процес за аліменти скоротили до трьох днів, протягом цього часу суд повинен встановити точну суму аліментів. Якщо доходи невідомі, то батько чи мати має виплатити щонайменше 50% від прожиткового мінімуму на дитину: 713 грн. дитині віком до 6 років, та 888 грн. – дитині старшого віку. У випадку, якщо розмір доходів відомий – тоді чверть заробітку. Та закон захистив і платників аліментів. Верхня межа аліментів – 10 прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку. А це – 14-18 тис. грн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: