У Тернополі між архівом та спортзалом 3-ї школи відкопали 11-метровий колодязь

Опубліковано:
3 Липня, 2017 о 21:13

У Тернополі під час проведення робіти з реконструкції прибудинкової території, між обласним архівом та спортзалом школи №3 відкопали старий колодязь глибиною 11 метрів та діаметром 3 метри. Йому орієнтовно більше сотні років. Про це на своїй сторінці у Fасebook написав Andriі Kir:

«!!!Нові підземні знахідки!!!



Під час проведення земляних робіт між Обласним архівом та спортзалом 3ї школи відкопали старий колодязь глибиною 11 метрів та діаметром 3м.

Орієнтовно, він міг бути збудований в період між 1900-1910 роками. Була система з кількох таких колодязів біля Катедри та всі вони були з’єднані. Ймовірне призначення – для відведення води від вежі. Конкретно в цьому місці був монастирський город. Також локація цікава тим, що у більш давні часи поблизу була розташована одна з оборонних веж міста Тарнополя, а за кілька метрів були виявлені давні підземні ходи.

Зараз тут тривають роботи з реконструкції прибудинкової території і зрозуміло, що там облаштують пішохідну доріжку. Зі свого боку, орієнтовно цієї п’ятниці ми могли б професійно з необхідним спорядженням обстежити даний об’єкт. Тому, публічно прошу Управління Житлово Комунального Господарства в цьому посприяти, чи по можливості запропонувати інший прийнятний варіант. Заздалегідь вдячний», – пише Andriі Kir.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: