Вже 9 жертв торгівлі людьми зафіксували від початку року на Тернопільщині

Опубліковано:
30 Червня, 2017

Про впровадження національного механізму взаємодії з протидії торгівлі людьми у Тернопільській області говорили експерти сьогодні, 30 червня. Адже останніх 2 роки у нашому краї активно працювали у цьому напрямку і досягли певних успіхів.

«Була налагоджена хороша співпраця з державними суб’єктами і громадським сектором. Ми разом змогли внести зміни і добитись прийняття обласної програми з протидії торгівлі людьми. До речі, це єдина в Україні програма, яка винесена окремо як програма протидії торгівлі людьми. Прийняли, також, програми у 12 районах з відповідним фінансуванням. Навчали державних службовців, які є суб’єктами і які, згідно із законодавством, повинні   виявляти постраждалих осіб і надавати їм допомогу», – каже координатор програм Тернопільського міського жіночого клубу «Відродження нації» Марина Пасєчник.

Цього року на Тернопіллі уже виявили 9 жертв торгівлі людьми. Попри військову агресію, жителі краю часто страждають від незаконної експлуатації поїхавши на заробітки у Росію. Часто потрапляють у неприємності заробітчани і у Польщі.

«Способи вербування абсолютно різні. Це можуть бути оголошення в інтернеті, на дошках оголошень або на стовпах, з високим рівнем заробітної плати. Можуть вербувати друзі, знайомі. Однокласники можуть вербувати і продавати своїх однокласниць. Тому що це надзвичайно прибутковий бізнес. Він займає третє місце у світі після торгівлі зброєю і наркотиками. А наша Тернопільська область є в зоні ризику. Адже у нас найнижчий рівень заробітних плат, один із найвищих рівнів безробіття і масово люди виїжджають на роботу за кордон», – пояснює Марина Пасєчник.

Фахівці зазначили, навіть якщо людина добровільно погодилась працювати за кордоном, неважливо за яким фахом, і потрапила в умови знущання, коли забрали документи і не виплатили зароблені кошти, вона є жертвою торгівлі людьми. В Україні такі особи можуть звернутись за допомогою на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» – 527. Жителі Тернополя і області також можуть зателефонувати на «телефон довіри» у міський жіночий клуб «Відродження нації» за номером: 8 (0352) 52-39-52.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Сергій Гаріян
20:10, 20 Травня, 2024

Лікар Сергій Гаріян: «З початку війни ми прооперували майже десять тисяч військових»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: