Близько десяти фактів вирощування “снодійного маку” та коноплі виявили оперативники під час спецоперації «Мак-2017».

У поліції нагадують, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років. Незаконні посів та вирощування снотворного маку до 100 рослин чи до 10 рослин конопель грозять штрафом до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин. Керівники підприємств, на території яких з’являються самосіви снодійного маку та конопель, також відповідатимуть перед законом. І їхнє завдання самостійно знищувати ці рослини.



Читайте також

На Бамі місцевий житель торгував опієм
У Тернополі викрили наркопритон

Право вирощувати нарковмісні рослини мають лише юридичні особи, які для цього повинні отримати спеціальні дозволи. На території Тернопільської області є такий дозвіл має лише одне підприємство, але воно вирощуванням ні маку, ні конопель не займається.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: