У Тернополі відбулася урочиста академія з нагоди 125-тиріччя від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

Опубліковано:
12 Червня, 2017 о 15:43

Тернополяни вшанували 125-ту річницю від Дня народження Патріарха Йосипа Сліпого. Великого провідника українського народу вшановувало духівництво, тернополяни, влада. Духовне слово про життєвий шлях ісповідника віри та Отця і Глави УГКЦ виголосив на початку Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.  У палаці культури «Березіль» виступив хор та камерний оркестр, заслужена академічна капела України «Трембіта» та інші виконавці.

Міський голова Тернополя Сергій Надал зазначив, що Патріарх Йосип всьому світу довів, що можна перемагати любов’ю.



— Однією з тез Патріарха Йосипа було те, що українці є єдині духовно. Ця духовна єдність допомогла українцям у своєму прагненні здобути незалежність. Він на весь світ казав про те, що українці є державотворча нація, яка знаходиться під окупацією. Саме за це його ненавидів і боявся окупаційний радянський режим. Патріарх Йосип всьому світу довів, що можна боротися без зброї. Він вчив перемагати любов’ю. Це йому вдавалось. Він був прикладом для наслідування для всіх
священиків Української Гркко-Католицької Церкви. Саме цей приклад, його воля, допомагали не тільки священикам, а й десяткам тисяч тих українцям, які були в таборах. Саме тому вони повернулись додому незламні, а ще більше готовими до подальшої боротьби. Саме завдяки цьому ми здобули омріяну незалежну державу. Під його проводом українці
стали сильнішими духовно. Патріарх вчив любити і цінувати мову, культуру, традиції. Його настанови актуальні, і потрібні всім нам сьогодні. Я хочу подякувати всім, хто долучився до організації сьогодні та закликати всіх нас жити й працювати по тих настановах, про які говорив Йосип Сліпий, — зазначив Сергій Надал.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: