Деякі жителі Тернопільщини отримають на 600 гривень більшу пенсію

Опубліковано:
12 Червня, 2017 о 08:43

Кабмін обіцяє українцям осучаснити, тобто перерахувати, пенсії з використанням у формулі розрахунку нової середньої зарплати.

А це – 3764 грн, а не 1197 грн, оскільки заробітки за 8 років набагато зросли, а пенсії – ні для тих, хто вийшов на заслужений відпочинок до 2008 року.



Це означає, що понад 9 млн пенсіонерів з 12 млн отримають надбавку до пенсії в середньому 600 грн. Днями прем’єр Володимир Гройсман навів свіжий приклад: “Якщо маляр зі стажем 37 років отримує пенсію 2334 грн, то з 1 жовтня вона буде 2961 грн, або на 600 з гаком гривень більше”. Також з 1 жовтня припинять утримувати 15% з пенсій у працюючих пенсіонерів (від 295 до 1611 грн щомісяця). Про це пише Сегодня.ua.

Читайте також

Хто з тернополян може отримати меншу пенсію?
Пенсія для тернополян та її нюанси

Як відомо, раніше повідомлялось, що Микола Шамбір, який займає посаду заступника міністра соцполітики України, розповів, що передбачає процес осучаснення пенсійних виплат, який в уряді анонсують вже на жовтень 2017 року.

За його словами, вже з жовтня може відбутися осучаснення пенсій, тобто збільшення їхнього розміру відповідно до існуючих економічних показників. У майбутньому передбачається запуск механізму постійної індексації пенсій, підкреслив Шамбір.

“Відтепер пенсії будуть рости постійно, і не менш, ніж на суму 50% від середньої зарплати і 50% від показника інфляції. Наголошую — не менше цього показника, а, за умови наявності додаткових коштів, навіть більше”, — заявив заступник очільника Мінсоцполітики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: