250 пасок повезли бійцям на схід представники Українського Козацтва Тернопільщини (Фоторепортаж)

Опубліковано:
13 Квітня, 2017 о 22:09

Представники Українського Козацтва Тернопільщини  повезли військовим у зону АТО паски та продукти харчування, аби воїни, які нині виборюють свободу українських земель та протистоять окупанту, могли скуштувати у Великдень традиційних смаколиків  та відчути дух великого релігійного свята. 

Долучилися до збору продуктів учні та майстрині Тернопільського центру професійно-технічної освіти. Вони власноруч у пекарні цього навчального закладу виготовили 250 пасок, запакували їх у ящики, а ще у кожен ящик поклали листи до бійців від учнів.



«Наші вихованці з радістю зголосилися допомогти випікати паски для бійців АТО, це для нас велика честь. Учні виготовляли паски під керівництвом шести майстринь виробничого навчання. Ми старалися, щоб усе вийшло якнайкраще, адже це для того, щоб наші захисники на сході України відчули свято Великодня сповна», – розповідає майстер виробничого навчання Тернопільського центру професійно-технічної освіти Наталя Кучер.

 Фото автора
 
 
 

 Фото автора

Паски освятив священик і після того їх віднесли до транспорту, який і повезе усе це на схід.

 Фото автора

 

 Фото автора

 

 Фото автора

 

 Фото автора

Крім того, представники Українського Козацтва завітали до тернопільської школи № 17, учні якої теж доклали зусиль, щоб відправити продукти бійцям АТО. Школярі у переддень влаштували солодку ярмарку і виручені кошти діти віддали на закупівлю пального для транспорту, який повезе продукти на схід. А за таку допомогу, козаки віддячили школярам і організували для них чимало цікавого: на подвір’ї школи представили виставку зброї, привезеної із зони АТО, також облаштували там тир, де учні могли постріляти із луків, арбалетів та інших популярних видів зброї, спробувати її розібрати та зібрати та чимало іншого.

 Фото автора

 

 Фото автора

 

 Фото автора

 

 Фото автора

 

 Фото автора

А ще козаки запросили дітей на польову кухню, де пригощали ароматними традиційними козацькими стравами. Школярі були задоволені, що і користь принесли для бійців, і отримали таку оригінальну подяку за свою підтримку.

 Фото автора

 

 Фото автора

Наказний отаман обласного коша, генерал-хорунжий  Українського Козацтва Тернопільщини Володимир Мосейко розповідає, що паски та іншу їжу розвезуть військовим у різні міста:

«Плануємо приїхати з гостинцями до воїнів, які знаходяться у Пісках,   Авдіївці, на Світлодарській Дузі, у Попасній, Мар’їнці, Лисичанську, СЄвєродонецьку та у Сватово. Ми раді, що люди так щиро відгукнулися і швидко зібрали продукти у багатьох районах нашої області. У такі моменти ще більше відчувається, що усі ми, українці, одна родина і спільно та впевнено йдемо до однієї мети, тоді ще більше посилюється віра у швидку перемогу і у те, що незабаром в нашій державі настане мир», – наголошує Володимир Мосейко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: