Депутати Тернопільщини на сесії звернулися до вищого керівництва держави з вимогою відновити в області роботу Нацбанку

Опубліковано:
11 Квітня, 2017 о 11:13

Третє пленарне засідання п’ятої сесії Тернопільської обласної ради розпочали із вручення нагород. Так, за заслуги перед українським народом, почесну  грамоту Верховної Ради України отримав депутат  облради Володимир Заліщук, грамоту Верховної ради – депутат Михайло Пінь. Від громадської організації «Всеукраїнський союз ветеранів АТО» орден «За розбудову України» дістався депутатам облради Антону Білику і Олегу Крижовачуку.

Також депутати ухвалили на сесії ряд важливих звернень до керівництва України.  



Найперше звернення, яке одноголосно підтримали на сесії – стосувалося термінового відновлення на Тернопільщині роботи Нацбанку. Зокрема, у звернення народні обранці зазначили: «Ми, депутати Тернопільської обласної ради, вважаємо неприпустимим припинення повноцінної діяльності Національного банку України в Тернопільській області та звертаємося з вимогою припинити експерименти над Тернопільською областю та прийняти необхідні рішення по відновленню повноцінної діяльності управління Національного банку України у Тернопільській області, а також вимагаємо невідкладного прийняття рішення про відставку голови Національного банку України Гонтарєвої В.О.», – йдеться у зверненні.

Ще одне важливе прийняте звернення – до Президента України,  Кабміну, Генпрокуратури, НАБУ та Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), – стосувалося введення щомісячної абонплати за газ: «Ми, депутати  Тернопільської обласної ради, вимагаємо від Генеральної Прокуратури України, Національного антикорупційного бюро України провести всебічне розслідування за фактом ухвалення незаконного рішення посадовцями Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та притягнення винних до відповідальності», – пишуть депутати у зверненні. Також депутати вирішили створити тимчасову контрольну комісію з питань визначення стану функціонування розподільчих газових мереж в області.

Читайте також

Третє пленарне засідання п’ятої сесії обласної ради розпочалося із нагородження (Фото)

Наступне звернення, яке прийняли на сесії – до  Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Національної гвардії України, Служби безпеки України – з вимогою припинити застосування сили під час мирних акцій протесту, та вживати ефективних заходів для протидії рейдерським захопленням та захисту конституційних прав громадян.

Крім того депутати підтримали звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабміну, Верховної Ради, Ради нацбезпеки і оборони, обласних рад щодо блокади банків з російським капіталом.

Сесія вирішила проголосити 2017 рік на Тернопіллі Роком Патріарха Йосифа Сліпого, ухвалили відзначення у цьому ж році на загальнодержавному рівні 70-річчя від дня народження Валерія Марченка, а ще прийняли обласну програму вшанування українців, які постраждали у ХХ столітті внаслідок окупаційних режимів та Героїв Небесної Сотні і учасників антитерористичної операції у ХХІ столітті на 2017-2019 роки.

Депутати внесли зміни до рішення облради від 9 квітня 2015 року № 1904 «Про обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції на 2015-2019 роки», до рішення Тернопільської обласної ради від 11 листопада 2014 року № 1814 Про обласну програму «Ветеран» на 2015-2019 роки»  та до обласної програми забезпечення функціонування Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети на 2016-2020 роки. 

На сесії проголосували за програму антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2017 рік, за обласну програму сприяння розвитку громадянського суспільства в області на 2016-2018 роки та  внесли зміни до обласного бюджету на 2017 рік.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: