Нові подробиці у справі тернопільського прокурора, який вбив мачуху

Опубліковано:
8 Квітня, 2017 о 08:13

У Дубно мешкають його мати пані Люба, 8-річний брат Дмитрик, а також батько В’ячеслав Чайка, який проживав із другою дружиною Вітою Шаблій та її 18-річним сином. Власне, сімейна сварка стала причиною фатальної стрілянини.

Жахливе вбивство, що сталося 1 квітня у місті Дубно Рівненської області, сколихнуло всю Україну. Шокувало й тернополян, адже до нього, за версією поліції, причетний 29-річний прокурор прокуратури Тернопільської області Ігор Чайка. У Дубно мешкають його мати пані Люба, 8-річний брат Дмитрик, а також батько В’ячеслав Чайка, який проживав із другою дружиною Вітою Шаблій та її 18-річним сином. Власне, сімейна сварка стала причиною фатальної стрілянини… Близько 20-ої години до батьківського чи, точніше, дідівського будинку на вул. Жуковського під’їхав Ігор. У тій оселі останнім часом мешкали батько і мачуха, хоча зареєстрована там уся сім’я Чайок. У розпалі сварки син застосував зброю — застрелив мачуху і поранив батька…



Залишив автомобіль на СТО і зник…

Він здійснив чимало пострілів: Віту Шаблій розстріляв упритул, поранив її у шию та груди — жінка померла на місці. У  батька випустив п’ять куль, нині він у важкому стані в лікарні. Загибла та потерпілий — відомі на Рівненщині люди, тому трагедія викликала чималий резонанс. 43-річна Віта Шаблій — адвокат, екс-кандидат у мери Дубно від «Свободи»,  55-річний В’ячеслав Чайка — теж «свободівець», ветеран міліції, колишній начальник управління МВС у Рівненській області.

Коли поліція оприлюднила інформацію про стрілянину, почали з’являтися й інші версії вбивства — через політику, через «бурштинову мафію», проте поранений дав покази слідству про те, що стріляв у нього старший син Ігор і ніхто інший. «Розподіл майна родини…» — так пояснив суть конфлікту заступник начальника управління НП у Рівненській області Сергій Волков.

Після стрілянини підозрюваний зник у невідомому напрямку. Правоохоронці розшукують чоловіка, його автомобіль знайшли на одній із СТО в Дубно.

Мати Ігоря пані Люба — родом із села Будки Кременецького району. Там стоїть хата діда і баби по материній лінії, там проживають їхні родичі. Мешканці села приголомшені тим, що сталося. Більшість селян не вірять, що Ігор здатен на такий страшний вчинок, бо знають його як спокійного і доброзичливого. У підозрюваного є дружина і син, мешкають вони у Тернополі. А ось про Чайку-батька люди іншої думки, припускають, що саме він міг спровокувати конфлікт.

Вигнав із хати дружину та синів…

За розповідями мешканців села Будки, батьки матері Ігоря вже понад десять років на заробітках в Італії, вони й побудували будинок, де сталося вбивство, облаштовували там усе. Чайки ніби жили більш-менш добре, поки у голови сімейства не з’явилася пасія. Пристрасть так затьмарила розум чоловікові, що він вигнав із хати дружину з дітьми, а привів туди… коханку. Люба з сином Ігорем та маленьким Дмитриком змушені були забратися. Подалися на квартиру в Дубно, яку для себе купили дід з бабою. В’ячеслава люди називають скандалістом, котрий не ладнав ні на роботі, ні з друзями. Після розлучення з Любою він розписався з адвокаткою і усиновив її сина. Часто конфліктував із раніше рідними: якось побив тестя, не платив аліменти на маленького сина — через це тривала судова тяганина. Дійшло до судів і  через майновий конфлікт. В’ячеслав скористався тим, що колись на нього записали будинок, тож захотів стати єдиним власником і позбавити дітей та дружину будь-яких прав на житло. Конфлікт за будинок триває понад три роки.

«Чомусь наші «патріоти» нині мовчать, що потерпілий В’ячеслав Чайка вигнав із дому на вулицю дружину із синами і став жити із коханкою та її сином. Найголовніше, що це хата дружининого батька, а дружина була приречена фактично на бомжування, — написав у Фейсбуці рівнянин Олексій Бернацький. — Адвокат Віта Шаблій активно допомагала В’ячеславу Чайці відсудити хату в дружини. На цьому ґрунті виникали постійні конфлікти між сином Ігорем та батьком. Старий Чайка нацьковував керівництво прокуратури, де працював його рідний син, скаргами на нього, організовував проти нього кримінальні провадження… Мабуть, у пацана зірвало дах, і він накоїв дурниць…»

Вів справу про вбивство Віталія Ващенка

У прокуратурі Тернопільської області поки що не оприлюднюють жодних подробиць трагічного інциденту. Справу ведуть рівненські правоохоронці, які порушили кримінальне провадження за фактами вбивства та замаху на вбивство. Колеги Ігоря Чайки вражені жахливим випадком, але характеризують підозрюваного у злочині прокурора тільки з позитивного боку.

Ігор Чайка (ліворуч) під час слухання справи про вбивство активіста Віталія Ващенка.

Варто зазначити, що прокурор Ігор Чайка представляв у суді державне обвинувачення у резонансній справі про вбивство кременецького активіста Віталія Ващенка. Учасники судового процесу характеризують його як спокійного, врівноваженого й інтелігентного чоловіка. Якщо він і вчинив вбивство, то його мусило щось добряче вивести із себе…

До речі, рідні прокурора запевняють, що досі не знають про його місце перебування, більше того, хвилюються, аби він і собі чого не заподіяв. Якщо доведуть його вину, то чоловікові загрожує чималий термін або й довічне ув’язнення…

P.S. Коли номер готувався до друку, стало відомо, що Ігор Чайка з’явився до прокуратури Рівненської області для надання показів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: