Впродовж трьох років одне з місцевих товариств на Теребовлянщині, прикриваючись документом на проведення геологічних вивчень, незаконно видобував камінь-пісковик. Тому й не сплачує жодних податків у місцевих бюджет.

Представники громадських організацій зверталися із заявами до поліції. Ще у липні минулого року роботу «кар’єру» перевірила слідчо-оперативна група.  Та виявила порушення. 



Державна служба геології та надр України підтвердила, що усі роботи Тернопільська фірма проводить відповідно до дозволів на проведення геологічних вивчень й дослідно-промислової розробки. Директор Громадської організації “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля” каже, що спецдозвіл на проведення георозвідки на території Різдвянської селищної ради дійсний до 2019 року. Він обіцяє стежити, щоб видобувачі копали  лише 5 відсотків, які дозволені згідно нормативних документів. 

Громадські активісти стверджують, що є наказ державної служби геології та надр України про призупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами згідно з переліком, наведеним у додатках документів. Слідчі перевірять цей факт, а тоді додуть правову оцінку діям видобувачів.

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: