6-річна донька Вікторії Шараськіної вперше зіграла у виставі в Тернопільському драмтеатрі

Опубліковано:
29 Березня, 2017 о 19:43

У Тернопільському обласному академічному драматичному театрі ім. Т. Шевченка у День Театру показали виставу «Язичники». І вперше на сцену вийшла 6-річна донечка актриси цього ж театру, а також депутата ТМР, Вікторії Шараськіної – Ніка. Дівчинка мала особливу роль – без слів, але своєю грою вона настільки старанно і майстерно передала емоції, що тут і слів потрібно не було. Ніка зіграла доньку головного героя у його спогадах – Христину – ще маленьку дівчинку, яка насправді зараз уже виросла. У виставі показано відчуття батька, дочка якого, ставши дорослою, пішла хибною дорогою життя, займається розпустою, проте в його пам’яті вона з’являється тією щирою, доброю і невинною дитиною, яка його ніжно обіймає.  Єдина подруга  маленької героїні – її лялька без рук, дівчинка тричі виходить на сцену і два із цих виходів – починають і завершують  виставу.  

Мати юної актриси розповідає, що донечка дуже відповідально поставилася до свого завдання і чітко виконувала настанови режисера: «Ніка часто бувала на виставах, де грала я і театральне мистецтво їй далеко не чуже. Вона розуміє, що я можу дати їй поради, адже актор – моя професія, робота і покликання, але тих півтори тижні, коли перед виставою з моєю донечкою працював режисер – вона слухала лише його. Тоді я побачила, що Ніка справді дуже виконавча дитина і сумлінно ставиться до своїх обов’язків. Завдяки її участі у цій виставі я відкрила для себе свою донечку та її таланти з нової сторони. Я дуже радію за неї. У залі був повний аншлаг. Пригадую, уже після вистави, коли ми ішли додому – Ніка сказала, що відчуває сильну втому, на що я їй відповіла, що це знак того, що вона на всі 100% виклалася на сцені як актриса, повністю віддалася глядачам, а значить усе зробила навідмінно», – зауважує Вікторія Шараськіна.



Читайте також

Вікторія Шараськіна вимагає впровадити інклюзивну освіту для дітей з особливими потребами

Режисером-постановником вистави «Язичники» за однойменною п’єсою Ганни Яблонської став народний артист України Олег Мосійчук. Це була Прем’єра у Тернопільському драмтеатрі. У п’єсі на прикладі однієї родини показаний зріз сучасного суспільства, висвітлюються проблеми життя людини, показані гострі життєві ситуації на фоні пошуків віри, любові та спасіння.

Нагадаємо, п’єса «Язичники» вважається однією з найкращих робіт Ганни Яблонської. За неї авторка отримала перемогу на конкурсі кіносценаріїв, який організував журнал «Мистецтво кіно». Однак забрати нагороду Ганна Яблонська не змогла, адже трагічно загинула від теракту в аеропорту, коли саме летіла до Москви за цією нагородою.

Ніці, яка дебютувала у виставі «Язичники», дуже сподобалося грати на сцені, розповідає її мати, і дівчинка з задоволенням готова виступити перед глядачами знову, як тільки буде можливість.

null

 Фото з мережі Інтернет

Донечці було у кого успадкувати талановитість і любов до життя та усього прекрасного, адже сама ж її мати Вікторія Шараськіна – жінка, у якої чимало захоплень та зацікавлень до різних сфер життя, знайшла себе, в тому числі, і у політиці – вона є депутатом Тернопільської міської ради та професіоналом у своїй роботі. Родом Вікторія із Тернополя, має музичну освіту по класу фортепіано, а ще у 1995 році була призеркою юнацького чемпіонату Європи зі спортивного плавання, КМС. У 2002 році закінчила з відзнакою музичне училище ім. С. Крушельницької за спеціальністю «Театральне мистецтво». В  2011 році,також з відзнакою, закінчила ТІСІТ «Тернопільський інститут Соціальних та інформаційних технологій» і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Соціальна робота». З 2005 року працює актрисою в Тернопільському обласному академічному українському драматичному театрі ім. Т. Шевченка.  В 2012 засновник приватного підприємства. З 2013 року куратор і педагог Дитячого театру у складі Театральної компанії «АС». Вікторія виховує трьох дітей і активно займається волонтерством. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: