«Укрпошта» випустила конверт до 150-річчя з дня народження єпископа УГКЦ із Тернопільщини – Григорія Хомишина

Опубліковано:
29 Березня, 2017 о 16:43

«Укрпошта» випустила в обіг художній конверт, присвячений 150-ій річниці з дня народження нашого краянина – уродженця Тернопільщини, єпископа Української Греко-Католицької Церкви, громадського і політичного діяча Григорія Хомишина. На конверті – його зображення та роки життя.

Нагадаємо, Григорій Хомишин народився 25 березня 1867 року у селі Гадинківці Гусятинського району. Під час правління більшовицького режиму в 1945 році був репресований, а 27 червня 2001 року – зачислений Папою Іваном Павлом ІІ до лику блаженних.



У Філателістичному бюлетені «Укрпошти» вказано: «Григорій Хомишин був відданим українським патріотом. Він завжди підкреслював, що є гордим з того, що він – українець, та завжди молився за Україну і її народ. Найбільше він переймався і журився роздробленням всередині українства, закликаючи до національного примирення і порозуміння як запоруки у побудові суверенної держави та суспільного устрою».

Читайте також

Тернополян запрошують на міжнародний фестиваль “Карпатська похідна кухня”

Дизайн конверта розробив О. Здор, дизайн штемпеля – Н.Андрійченко. Погасили конверт «Григорій Хомишин. 1867-1945. 46008, Тернопіль» 25 березня, вийшов він тиражем – 35 000 екземплярів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: