Інформація про посвідку на постійне проживання в Україні

Опубліковано:
22 Березня, 2017 о 11:11

На сьогоднішній день кожному іноземцю, який знаходиться на території України, необхідно оформити посвідку на проживання. Цей статус дозволяє користуватися всіма адміністративними послугами доступними громадянину. Існує чітка процедура, як оформляється цей документ і за яких умов це стає можливим.

У чому переваги постійної посвідки на проживання?



Найчастіше оформляється посвідка на постійне проживання. Це тому, що здійснити оформлення документів набагато простіше, але є явні мінуси. До них можна віднести те, що кожен рік необхідно продовжувати цей дозвіл. Тобто в встановлені законом терміни, а саме раз на рік потрібно відвідувати відділення служби міграції, і постійно підготовлювати документи.

Читайте також

Інформація про тимчасову посвідку на проживання іноземця в Тернополі

Не варто забувати, що при кожному продовженні посвідки на проживання, потрібно виплачувати консульський збір і оформляти медичну страховку. Це означає суттєві витрати, які мало кого влаштовують. Особливо осіб, що планують залишитися в Україні на тривалий термін.

Головні підстави для отримання цього статусу

Існують встановлені законом умови, на підставі яких іноземець має можливість отримати посвідку на проживання. До них можна віднести наступні:

  • близький родич є громадянином України;
  • особи, які представляють державну важливість;
  • шлюб з громадянином України;
  • діячі культури і науки;
  • інвестори в економіку понад ста тисяч доларів.

Це далеко не повний список всіх іноземців, які можуть скористатися цією можливістю. До них також важливо віднести біженців і жертв торгівлі людьми, але тільки після певного періоду часу проживання.

Отримання ПМП є досить складним юридичним процесом. Необхідно обов’язково зібрати всі документи і в потрібний час їх подати, щоб гарантовано отримати подібний дозвіл. Тому зовсім не дивно, що так часто користуються послугами юристів в місті Львів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: