На ній можна побачити ікони, розписані на ящиках від боєприпасів, прикрашене вишивкою військове обмундирування, ляльки-мотанки в камуфляжі, фляги з плетінням, розмальовані петриківським розписом гільзи і гранати та багато інших речей, виготовлений військовими.

Ідея такого проекту належить бійцю полку «Київ» ГУНП в Києві капралу поліції Павлу Ротару. Він тривалий час збирав військові артефакти, а потім направляв майстрам для оформлення у різні куточки України. Тернопіль – шістнадцяте місто, де репрезеннтують вистаавку. Експозиція викликала настільки великий ажіотаж, що презентую усі витвори, що графіки її роботи розплановано до 2018-го року. Першими прийшли відвідати виставку бійці роти поліції особливого призначення «Тернопіль».



Читайте також

У Тернополі відбувся тренувальний збір загонів територіальної оборони міста
Тернопільський журналіст започаткував флеш-моб допомоги українському війську

Долучилися й діти і молодь. «Це мій невеличкий внесок в національно-патріотичне виховання. Хочу донести, що сила життя завжди сильніша за силу смерті. Творити можна завжди, навіть під час війни. Бажаю, аби діти дізнавалися більше про мистецтво і яким багатогранним воно може бути», – розповів автор. Побачити дивовижне поєднання речей війни та мистецтва в обласному музеї можна буде упродовж місяця.

 За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: