Інформація про тимчасову посвідку на проживання іноземця в Тернополі

Опубліковано:
21 Березня, 2017 о 15:44

Коли будь-який іноземець приїжджає в Тернопіль, то йому дається час: 90 днів протягом 180 днів, щоб займатися своїми справами та їздити Україною. Але що робити, якщо потрібно більше часу? Наприклад, для створення своєї сім’ї, бізнесу або офіційного працевлаштування. Для цього посвідка на тимчасове проживання в Україні.

Які переваги дає посвідка на проживання?



Якщо у вас є в Тернополі близькі люди, хороша робота або просто сподобалася місто чи навіть вся Україна, то обов’язково захочеться проводити тут достатню кількість часу. Посвідка на тимчасове проживання дозволить особам без громадянства безперешкодно перетинати кордон в будь-який зручний момент протягом терміну дії цього документа.

Посвідка на тимчасове проживання замінює посвідчення особи. У ньому є фотографія власника документа і головна інформація про нього, яка буде використовуватися співробітниками різних відомств та інстанцій, де цей іноземець буде користуватися адміністративними послугами.

Посвідка на проживання в Україні буває тимчасовою – до одного року або постійною. Першу з них необхідно по завершенню терміну обов’язково продовжувати, інакше іноземець ризикує бути депортований. При певних умовах людині може бути виданий ПМЖ.

Які документи потрібні для отримання посвідки на проживання?

Для того, щоб офіційно перебувати на території України, необхідно для початку зібрати певні документи:

  • довідка, що підтверджує право на цей статус;
  • довідка про несудимість;
  • 2 фотографії 3,5 на 4,5;
  • квитанція за сплату консульського збору;
  • медична страховка;
  • посвідчення особи з перекладом на українську мову.

Якщо слідувати державним нормам, вчасно виконувати всі вимоги міграційного законодавства, то ніяких проблем не виникне. Якщо все ж таки будуть залишатися питання, то завжди є можливість проконсультуватися з юристом у Львові.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: