Небезпечні «групи смерті» або «сині кити» набувають все більшої популярності серед підлітків і становлять реальноу загрозу не лише їхньому здоров’ю, а й життю. При вступі до такої групи дітям дають завдання або “квести”, що пов’язані з каліцтвом або болем. Фінальний квест – покінчити життя самогубством в режимі “online”, зафіксувавши це на камеру. 

Жертвою злочиннців став неповнолітній з Тернопільщини. Хлопчина отримав запрошення вступити в одну із небезпечних груп. Давши згоду, одразу отримав текстові і відеоповідомлення із завданнями. На відео дві дівчинки розповідали про важке життя. Врешті вони запропонували вирізати на руці кита. Наступне завдання передбачало завдати собі глибоких ран на руці ножем. Навіть була наочна рекомендація, як це зробити. На щастя, це злякало хлопця і він вийшов з групи. Та не всі підлітки так чинять. В Україні вже зафіксовані випадки самогубств, спричинених контатками з «китами».



Правоохоронці не виключають, що відеофайли можуть містити елементи гіпнозу, оскільки хлопчик розповів, що у дівчат періодично мінявся колір очей. Окрім цього неповнолітній не пам’ятає, як саме вирізав на тілі малюнок. 

Читайте також

Москвич викрав у Тернополі 19 печаток

Поліцейські просять батьків стежити за своїми дітьми, перевіряти, з ким вони товаришують у мережі, в які групи вступають. Звертаються поліцейські і до педагогів. Рекомендації – більше спілкування, увага до пошкоджень на тілі дитини, а також контроль за фото-відео матеріалами, які переглядають неповнолітні. Для цього поліцейські радять встановити функцію (батьківський контроль) на усіх гаджетах дитини.

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: