«Банківське» шахрайство: аферисти дзвонять до людей і кажуть, що їх банківські картки заблоковані

Опубліковано:
7 Лютого, 2017 о 13:13

За рік на Тернопільщині поліцейські зафіксували 535 випадків шахрайства, із них 251 не розкрите, а у 16 випадках особу злочинця встановили, але досі його не впіймали. Серед усіх видій шахрайств усе більших масштабів набирає те, що пов’язане із банківською діяльністю.

«Часто буває, що шахраї дзвонять до людей та кажуть, що їх банківську картку заблокували, бо невідомі намагалися зняти з неї гроші. Тоді аферисти просять власника картки назвати її дані, щоб нібито розблокувати рахунок. Натомість злочинці перекидають гроші з рахунків громадян на свої рахунки і уже потім крадуть кошти», – розповідає начальник управління кримінального розшуку ГУНП в області Михайло Шмиглик.



«Ні в якому разі не повідомляйте нікому по телефону дані ваших банківських карток. Запам’ятайте, що працівники банків у жодному разі не будуть запитувати у вас цієї інформації по телефону. У разі потреби фахівці попросять вас прийти до відділення банку і уже там з’ясують дані картки», – керівник обласного управління «Ощадбанку» каже Ярослав Соляр.

А якщо невідомі телефонують та розповідають вам, що з вашими близькими щось трапилося і терміново треба перерахувати гроші –  насамперед перевірте чи це правда.

«У нас були випадки, коли люди у паніці, думаючи, що щось справді сталося з їх рідними – перераховують гроші аферистам, а потім уже дізнаються, що з рідними усе гаразд. Тому, якщо ви потрапили у таку ситуацію і уже зрозуміли, що переказали гроші злочинцям – неодмінно заблокуйте картку. Завдяки тому, що наші клієнти вчасно заблокували картки – ми відповідно заблокували три рахунки шахраїв і повернули людям майже втрачені гроші», – розповідає Ярослав Соляр.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: