13 невідомих чоловіків у камуфляжній формі та балаклавах увірвалися до залу районного суду у Зборові. У цей час там тривало судове засідання щодо вбивства громадського активіста з Кременеччини Віталія Ващенка, що сталося 26 травня 2016 року.

Невідомі увірвалися в зал засідань, де перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого та кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. Один із затриманих травмувався. Після цього нападники вибігли та сіли в бус і поїхали в напрямку обласного центру. Транспорт належить одній із націоналістичних організацій (за іншими джерелами – «Правому сектору»). Дорогою їх зупинила поліцейські і супроводили до Тернополя. В центрі міста невідомі вийшли з мікроавтобуса і почали втікати. Правоохоронцям вдалося затримати їх, застосовуючи спецзасоби. Чоловіків доправили до міського відділу поліції. Їхні особи встановлюють.  Проти них відкрито кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб.



За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: