Працівники поліції Тернопільщини перевіряють усі можливі місця реалізації новорічної лісової продукції. Для законної торгівлі новорічними деревцями у продавців мають бути транспортна накладна, дозвіл екоінспекції та маркування кожного дерева. Браконьєри можуть зазіхати навіть на ялинки, які ростуть у парках та скверах. Недобросовісних торговців працівники поліції виявили У Бережанському, Козівському та Підгаєцькому районах.  На порушників складено адміністративні протоколи.

Працівники поліції нагадують, що за незаконну вирубку хвойних дерев на громадян накладається штраф у розмірі від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від семи до дванадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, передбачена відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу. Поліцейські закликають краян купувати лише законно зрубані хвойні деревця.



За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: