Керівництво Тернопільської області зустрілось з Предстоятелем УАПЦ

Опубліковано:
4 Грудня, 2016 о 16:43

Як повідомляє офіційний сайт УАПЦ та прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ, 1 грудня 2016 року, після завершення роботи Собору Тернопільської та Хмельницької єпархій УАПЦ, в Тернополі відбулась робоча зустріч Блаженнійшого Макарія (Малетича), Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною та головою Тернопільської обласної ради Віктором Овчаруком.

Читайте також



На місце відстороненого за пиятику і бійку архієпископа Мстислава в Тернопіль прибув новий кандидат?
Предстоятель УАПЦ вибачився за тернопільських священиків, які билися і розгулювали у барі

Участь у зустрічі також прийняли Високопреосвященнійший Андрій (Абрамчук), митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською єпархією, тимчасово керуючий Тернопільською і Хмельницькою єпархіями та Преосвященнійший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією УАПЦ та начальник управління з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Кульчицький.

csm_DSC_0724_c52eb26d4c

В ході зустрічі, яка проходила в теплій і дружній обстановці, сторони обговорили питання співпраці та про стан справ у Тернопільській єпархії. Блаженнійший владика Макарій довів до відома керівництва Тернопільської області головні рішення Собору духовенства Тернопільської та Хмельницької єпархій, прийняті на засіданні 1 грудня. Зокрема було повідомлено про те, що архієпископ Мстислав (Гук) надалі не зможе очолювати дані єпархії, а новим керуючим Тернопільської єпархії духовенство області просить призначити на черговому засідання Архієрейського Собору УАПЦ Преосвященнійшого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського, керуючого Карпатською єпархією, залишивши за ним і керівництво Карпатською єпархією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: