За владику Мстислава заступилися. Кажуть, що його «Домашнє покаяння з чужою жінкою» – підстава

Опубліковано:
25 Листопада, 2016 о 19:13

Владика Мстислав, який прославився на всю Україну своїм далеко не духовним життям, який побився у барі, розгулював там із дівчатами та був відправлений через це до монастиря на покаяння – вкотре потрапив у халепу. Журналісти відзняли відео, як замість каятися у монастирі – владика живе у своїй квартирі у Тернополі і ще й «не один».



Здається, усі, хто спостерігає за плачевною історією скандального владики, уже й не шукають йому виправдання.  Але, Мстислав, все ж нарешті знайшов підтримку. За нього заступився єпископ Мукачівський і Карпатський Української Автокефальної Православної Церкви Віктор Бедь. Зокрема, відстоюючи Мстислава, єпископ Віктор на сайті «Богословська думка в Україні» оприлюднив свою позицію щодо цих подій:

Читайте також

Скандальний тернопільський священик водив додому заміжню жінку (Відео)
На місце відстороненого за пиятику і бійку архієпископа Мстислава в Тернопіль прибув новий кандидат?
Відомі коміки посміялися над священиками, які прославилися розвагами та бійкою у місцевому барі (Відео)
Інтернетом гуляють фотожаби про Ахриєпископа Мстилава, який розважався з дівчатами і вліз у бійку

«Показаний 20 листопада 2016 року в новинах ТСН ТБ 1+1 (телебачення олігарха Ігоря Коломойського) телесюжет під заголовком «Домашнє покаяння з чужою жінко: ТСН перевірила, як спокутує гріхи архієпископ Мстислав», за задумо замовників і виконавців мав би нанести непоправимий удар по відродженій Українській Автокефальній Православній Церкві. І на перший погляд, якщо не вникнути в телесюжет з людської, християнської, законної і церковної точки зору, може скластись враження що ми стали свідками нової і жахливої картини з життя архієрея Церкви.

А на справді, що побачив телеглядач…

Найперше, 20 листопада 2016 року, телеканал 1+1 Коломойського і працююча в даному випадку на замовлення Філарета (Денисенка) ТСН, заглядаючи своєю телекамерою у приватне помешкання і особисте життя люди, показала свою зневагу до конституційних прав і свобод громадян України і не більше. Спочатку людини і громадянина України, а далі уже єпископа…

При цьому даний телеканал грубо переступив закон і людську межу втручання у внутрішні справи Церкви, і навіть «рекомендував» що саме яке покарання мав би Архієрейський Собор УАПЦ застосувати по відношенню до владики Мстислава іще раніше – відлучити від Церкви і позбавити сану.

І що побачили камери Коломойського??? Живого владику Мстислава (Гука), як він вечеряє на кухні у власній квартир і що у нього перебуває якась людина (причина такого перебування наразі не відома), яка є замужньою жінкою і мамою двох дітей? І це є злочином, церковним чи світським?

Шукали монастирі. До одного не доїхали… А чи всі таки перерахували разом із скитами ? Наприклад про два на Закарпатті взагалі не згадали, є іще інші області в Україні. Чи експертом з цього питання та “біографом” владики Мстислава (Гука) слід визнати авантюристку Наталію Шевчук, яка не має жодного офіційного відношення до УАПЦ, хоча і представляється чомусь від імені УАПЦ, і проти якої родина спочилого у Бозі Митрополита Мефодія (Кудрякова) веде судові процеси за сумнівне привласнення нею майна колишнього очільника Церкви. І яка на сьогодні вже “вірою” і “правдою” прислуговує Філарету (Денисенку) з УПЦ КП, який не приховує свою ненависть до відродженої УАПЦ іще з часів СРСР.

А може спочатку слід би дочекатись подальших рішень Архієрейського Собору УАПЦ щодо виконання чи не виконання владикою Мстиславом визначеної йому спокути ? Чи бодай почути пояснення самого владики Мстислава (Гука) , чого це він шарпається у своїй власній квартирі без погодження з Коломойським, ТБ 1+1 та Шевчук, а не поширювати надумані домисли та припущення проте, що з ким, куди, коли і чому він ходить та їздить.

Чи журналістка етика та професійні обов’язки журналіста, а не тільки права, в Україні вже не діють взагалі?

Я уважно і з болем у серці передивився даний телесюжет і наразі, даруйте, ні як людина, ні як християнин, ні як архірей, ні як юрист не помітив жодної крамоли в поведінці владики Мстислава (Гука) для чужого ока. А про те як він виконує покуту накладену на нього, він буде звітувати перед Архієрейським Собором УАПЦ і це питання ніхто в Церкві не знімав з порядку денного. При цьому на сьогодні рішенням Архієрейського Собору УАПЦ владика Мстислав (Гук) уже усунутий з посади правлячого єпископа Тернопільської єпархії і не керує нею. Про що забули наголосити в телесюжеті.

Не побачив я у новому, упередженому і злобному, відверто замовному телесюжеті ТБ 1+1 і якусь негідну поведінку владики Мстислава (Гука) при його знаходженні у власній квартирі?

Зате в реалії вся Україна побачила застосування брудної технології часів СРСР-КПРС-КДБ по обливанню брудом, цькуванню людини і наразі відродженої Української Автокефальної Православної Церкви.

Бо так звані «замовники» і «викривачі», на догоду негідників, забули про Конституцію України, людську совість та Заповіді Божі.

Прости їх Боже, бо не знають що творять…» – пише єпископ Віктор Бедь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: