Чиновників щорічно перевірятимуть на психічний стан

Опубліковано:
20 Листопада, 2016 о 21:23

Пропонується запровадити спеціальну щорічну перевірку психічного стану, можливої наркотичної або алкогольної залежності особи, та поширити її на усіх уповноважених виконувати функції держави або місцевого самоврядування.

Відповідний законопроект №5409 «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо розширення сфери застосування спеціальних перевірок» зареєстровано у Верховній Раді, передає видання «Закон і Бізнес».



Читайте також

Установи соцзахисту населення Тернопільщини незаконно виплатили 3.7 мільйонів гривень
У Тернополі перевірили, як працюють платні парковки

Як пояснюють ініціатори законопроекту Законом України «Про запобігання корупції» №1700-VII від 14 жовтня 2014 року передбачено проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, що передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджується Національним агентством.

Зокрема, спеціальній перевірці підлягають визначені відомості про особу, яка претендує на зайняття посади, в тому числі відомості щодо її стану здоров’я (в частині перебування особи на обліку в психоневрологічних або наркологічних
закладах охорони здоров’я).

Враховуючи суспільний інтерес та увагу, що супроводжують діяльність органів державної та місцевої влади, з метою уникнення сумнівів щодо обставин прийняття та реалізації державних рішень пропонується запровадити спеціальну щорічну перевірку відомостей про стан здоров’я (в частині встановлення психічного стану особи, можливої наркотичної залежності та залежності від алкоголю і психоактивних токсичних речовин) та поширити її на усіх осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: