Аграрії та фермери Тернопільщини завершують збирати і транспортувати цукрові буряки з поля на переробні підприємства області.
– Станом на 10 листопада ц.р. солодкі корені викопані в агроформуваннях на площі майже 20 тис. га, що складає 90 відсотків від усіх засіяних площ під цією культурою. На заводах області вже виробничники наварили 126,1 тис. тонн цукру-піску, – каже перший заступник директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської ОДА Володимир Стахів.
Перегляньте також:
- На Донеччині загинув тернополянин Микола Головенко
- Графік вимкнення світла на Тернопільщині на 22 листопада
Читайте також
Зібрано усього 838,3 тис. тонн цукрових буряків. Зокрема, Чортківське виробництво (ТОВ «Радехів- цукор») переробило 441,3 тис. тонн солодких коренів і виробило 69,4 тис тонн солодкого продукту». За висловлюваннями сільгоспвиробників зараз завод не може забезпечити транспортом для вивезення цукросировини. Яка пролежує тоннами в кагатах обабіч цукрових плантацій господарств. Вони мають на увазі середні й дрібні сільгосппідприємства, що сіяли до ста гектарів цукристих. І мати в основному цукор для своїх потреб та для розрахунку з пайовиками згідно укладених договорів.
ТОВ « Галичина цукор» Збаразький цукровий завод з початку сезону, хоч запізнілого, переробили 129,3 тис тонн цукрових буряків і наварили 18,5 тис. тонн цукру, ТОВ «Галичина цукор» Хоростківський цукровий завод привезли і ланів області 267,4 тис. тонн коренів, які переробили та виробили 38,5 тис тонн солодких кристалів. Сезон цукроваріння в області триває. І дефіциту цукру не буде. Нагадаємо, що торік Чортківський цукровий завод за обсягами виробництва зайняв четверте місце серед споріднених підприємств України, переробивши 550 тис. тонн цукрових буряків та виробивши 87 тис. тонн цукру-піску, надіємося,що цей рубіж у нинішньому році буде подолано.