У День української писемності та мови тернополяни розповіли що для них рідна мова

Опубліковано:
10 Листопада, 2016 о 12:43

«Для мене українська мова – це мова моїх батьків, яку я чула змалечку і яка для мене наймилозвучніша і люба моєму серцю. Я рада що я і мій народ розмовляємо саме такою прекрасною мовою», – каже студентка Христина Киричук.

«А для мене українська мова особливо викликає сльози і зігріває мою душу, коли я приїжджаю на заробітки до Італії. Почувши там, на чужині рідну українку – я наче повертаюся додому і радію, що маю можливість її чути, нашу рідну, українську», – ділиться заробітчанка Тамара Кравець.



Читайте також

У тернопільській школі №3 щоп’ятниці спілкуються лише англійською
Тернопільщина “за” українську мову
У Тернополі можна вивчити англійську безкоштовно

«А для мене українська мова – це дар і скарб, який виборювали, відстоювали наші мужні прадіди, яку намагалися знищити окупанти, це те, що справді, як зіницю ока треба берегти», – розповідає пенсіонер Тарас Кивало.

«А для мене мова – це те, що єднає народ. Тому, якщо хочемо, щоб українці завжди були єдині – маємо любити свою рідну українську мову», – зауважує вчителька Світлана Загородна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: