50-кілограмову фугасну авіабомбу часів Другої світової війни виявили у селі Великий Ходачків Козівського  району. 6 боєприпасів і 5 артснарядів знайшли в полі на виїзді з села Мала Плавуча у цьому ж районі. А в лісі поблизу села Кобилля Збаразького району відкопали мінометну міну, калібром 50 міліметрів також часів Другої світової.

Читайте також



Шукаючи гриби – знайшов снаряд часів ІІ світової війни
Чи була вибухівка у школі?
Снаряд, який знайшли на дамбі, міг осколками накрити центр міста (Фото)

Вибухонебезпечні предмети фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Тернопільській області вилучили. Усіх їх знищать в безпечному місці шляхом контрольованого підриву. В управлінні кажуть: небезпечні знахідки в нашій області трапляються майже щодня. Адже у роки першої та другої світових війн Тернопільщина перебувала в епіцентрі бойових дій. З початку 2016 року знешкоджено більше 530-ти застарілих боєприпасів.

За матеріалами управління ДСНС України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: