Тарас Юрик: «У нашій команді немає популістів, а слова ми свої підтверджуємо діями»

Опубліковано:
5 Листопада, 2016 о 21:14

Це, так би мовити, своєрідний екватор діяльності депутатів у Верховній Раді, підсумувати який редакція “НОВОЇ…” попросила народного депутата України, члена фракції БПП Тараса Юрика.

— Окрім депутатської діяльності, вас нещодавно обрали керувати на Тернопільщині  партією Блок Петра Порошенка “Солідарність”. Два роки тому рейтинги вашої політсили були рекордними, ви йшли великою командою, з амбітними планами… Чи є сьогодні така ж солідарність у вашій політичній команді?



Читайте також

З Тернополя в зону АТО передали маскувальні сітки та шкарпетки
Представники БПП взяли участь в урочистостях з нагоди Дня захисника України
Роман Полікровський: «Підняття тарифів на водопостачання у Збаражі – обґрунтоване»

— Робота триває щодня, вона не зупинялась, і можу вас запевнити, що всієї газети не вистачить, аби описати обсяги зробленого. Двері нашого партійного штабу в центрі Тернополя завжди відчинені. Я як депутат, обраний по 165-ому виборчому округу, постійно спілкуюсь з людьми, а головне — чую їх. Так само працюють і  члени нашої команди. Звичайно, рейтинги, природно, час від часу коливаються, тому що в країні стабільність тільки формується і багато ще треба зробити. Наша політична партія завжди займала лідируючі позиції, але ні для моїх колег, ні для мене як керівника обласного осередку не це основне. Для нас більше важить потрібність, дієздатність, ефективність партії. Ми розуміємо, що не назавжди на своїх посадах, тому ніхто не хоче залишити після себе порожнечу. Тепер часи такі, що люди не бояться спитати, а ми повинні завжди мати що відповісти. Плани у нас справді великі й амбітні, головне тільки мати час і можливості їх реалізувати.

— Про плани ще поговоримо, а як щодо зробленого? Що вдалось реалізувати вашій політичній команді?

— Насамперед скажу, що лідерів і успішних працівників часто недолюблюють, маю на увазі в політичному світі. Тому, якби нам не заважали наші опоненти, то досягнень було б удвічі більше. Дуже часто нам встромляють палиці в колеса, намагаються гальмувати роботу, чекаючи, коли влада десь зробить помилку. Але це ліричний відступ, я не буду нарікати, а говоритиму мовою фактів. Отже, Тернопільщина в 2015-ому році отримала безпрецедентну підтримку від держави: близько 400 мільйонів гривень на розвиток інфраструктурних об’єктів і майже 400 мільйонів гривень на ремонти доріг. Порівняно з 2014-им і попередніми роками це просто рекордні суми, адже область раніше отримувала лише 10-15 мільйонів гривень у рік. І це в той час, коли в країні війна, це тоді, коли надзвичайно великі суми йдуть на забезпечення українського війська, а приблизно 20-30% економіки втрачено через окупацію Донбасу та анексію Криму. Ось вам факти, ось реальні гроші.

— А куди ці кошти конкретно спрямовані?

— На Тернопільщині 1052 населених пункти. Усі вони потребують підтримки. Наразі ми сконцентрувалися на відбудові 350-ти об’єктів, а саме: ремонтах шкіл, дитячих садочків, ФАПів, лікарень, будинків культури, спорудженні водогонів, колекторів, спортивних майданчиків тощо. Якби від початку Незалежності такими темпами відбудовувалась наша область, то сьогодні ми не відрізнялися б від розвинених європейських країн.

— Владу часто звинувачують в тому, що обіцяних реформ не видно…

— А ви запитайте в мешканців Шумської громади, Байковецької чи будь-якої іншої об’єднаної територіальної громади, які були створені в рамках реформи децентралізації, чи відчули вони зміни. Люди, які повірили, сьогодні мають освітлені вулиці, їздять по відремонтованих дорогах, а бюджети їхніх громад зросли, як мінімум, втричі. І це, знову ж таки, мова цифр і конкретний результат. Ті, хто нас найбільше критикує, вже були при владі, але похвалитися такими досягненнями не можуть.

— Ви є мажоритарним депутатом від 165-го Зборівського виборчого округу. Що вдалося зробити для своїх виборців?

— Я знаю проблеми людей, і мені неважливо, в кого які політичні погляди. Коли я спілкуюсь з  громадянами, я не питаю: “За кого ви голосували?” Я вникаю в проблему і намагаюся допомогти. Тепер — до конкретики. За моїм зверненням Кабінет Міністрів України виділив кошти за програмою соціально-економічного розвитку, які пішли на всі райони мого виборчого округу. Бережанщина, Підгаєччина, Козівщина, Зборівщина та Тернопільський район розпочали будівництво сучасних футбольних майданчиків зі штучним покриттям. Це вперше на Тернопільщині реалізується така масштабна програма, і зізнаюся вам чесно, що це моя гордість. Я маю щире сподівання, що на цих майданчиках виростуть нові футбольні Шевченки. Окрім того, на моєму окрузі в школах, лікарнях, дитсадках встановлюють нові пластикові вікна, проводять заміну котлів та систем опалення, які працюють за сучасними енергозберігаючими технологіями, ремонтують та заміняють дахи.

— Найболючіше питання чи не кожного мешканця нашого краю – дороги…

— Добре, що ви про це згадали, бо мені є що сказати. Переконаний, що всі мешканці Тернопільщини бачать темпи ремонтів автодоріг в області. Проте стратегічними для нашої політичної команди є загальнодержавні дороги, а саме: Тернопіль-Кременець, Тернопіль – Львів. Якщо впродовж останніх 25 років всі тільки говорять про ремонт “львівської траси”, то сьогодні ми її вже робимо. Критикувати можна багато, але якщо хочете побачити реальну роботу, то можете проїхатися в напрямку міста Лева і подивитися, як нині там вмощують нове дорожнє полотно.

— Які ваші подальші плани?

— Я можу безкінечно про це розповідати, але мені значно приємніше, коли справи говорять самі за себе.

— Дякуємо за розмову. Успіхів вам!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: