Батько Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка прокоментував заяву ГПУ щодо розстрілів на Майдані

Опубліковано:
1 Листопада, 2016 о 07:43

«20 лютого 2014 року з готелю «Україна» не розстрілювали активістів, адже ми не маємо інформації про постраждалих унаслідок пострілів з цієї будівлі», – про це нещодавно заявив керівник головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк.

За словами Володимира Голоднюка, з самого початку розслідувань цих трагічних подій на Майдані, відчувався дуже великий опір щодо розслідування, його блокування й небажання притягти винних до відповідальності. Відтак було втрачено дуже багато доказової бази, а подекуди навіть спеціально знищено. Тому наразі доказів, які вказували б на те, що розстріл проводився з будівлі готелю «Україна», немає. Експерти також не дали жодного висновку про те, що потерпілі отримали смертельні поранення з готелю.



Читайте також

Ігор Гуда: “Я гордий, що ми долучилися до зведення пам’ятника Героям Небесної Сотні”
Два роки і два мільйони гривень: як створювався пам’ятник героям Небесної Сотні у Тернополі
У Тернополі відкрили та освятили пам’ятник, який нагадує про трагічні події (Фото, відео)

– Однак слідство триває і ми зупинятися не збираємося, – каже Володимир Васильович. – Позиція нашої громадської організації «Родини Небесної Сотні» залишається незмінною – притягнути до відповідальності не лише виконавців, а й середню ланку, яка отримувала безпосередні вказівки з «верху», віддавала злочинні накази, й дістатися таким чином аж до самої «верхівки».

Зазначимо також, що працівники департаменту продовжують розслідування щодо фактів усіх пострілів, зокрема щодо «пострілів, зроблених, за попередніми даними, з будівлі консерваторії, від яких загинули працівники міліції», триває перевірка про снайперів. При цьому, за даними слідства, снайпери УДО та спецпідрозділів «Альфа» та «Сокіл» зброї в той момент не застосовували. Не підтверджена й інформація про участь  у розстрілах «третьої сторонни».

Нагадаємо, під час розстрілів на Майдані загинули шестеро наших земляків: Олександр Капінос із Дунаєва Кременецького району, Устим Голоднюк із Збаража, Назар Войтович із Тернополя, Василь Мойсей із села Зубрець Бучацького району, його односелець Ігор Костенко і тернополянин Тарас Слободян.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора
21:35, 25 Жовтня, 2024

Тернопільська митниця – надійний вибір для підприємців та компаній, які імпортують товари, – керівник Юрій Мацібора

ТОП новини тернопільщини: