Не відзначати чуже нам «свято» закликають священики Української Греко-католицької церкви. Святкування Хеловіна – традиція древніх кельтів. Гелловін у кельтів асоціювався також із приходом зими, вмиранням усього живого. Звідси і пішло повір’я, що цієї ночі приходять душі померлих. Для них у будинках залишали їжу.

Читайте також



У Тернополі відбудеться велосипедний заїзд HalloweenNightRide
Шоу-балет Ларівель зняв кліп до святкування Хеловіна (Відео)
Як тернопільські християни відзначали відьомський шабаш (Відео)

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада у нічних клубах “гримлять” дискотеки з похмурим антуражем. Люди переодягаються у карнавальні костюми. Це не має нічого спільного із християнськими цінностями, а навпаки, йде на догоду нечистим силам. «Як ми бачили, «свято» Гелловіна не несе в собі таких характеристик і не має на меті зблизити нас, християн, з Христом, якого ми стали синами у святому Хрещенні. А навпаки присвячується темним і нечистим силам, віддаляє нас від святості» – йдеться на сайті Тернопільсько-Зборівсткої єпархії УГКЦ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Володимир Драбчук
09:43, 28 Вересня, 2024

Ветеран війни з Тернополя іде в гори у військовій амуніції, аби зібрати кошти для піхотинців

ТОП новини тернопільщини: