На Тернопільщині наварили сто тисяч тонн цукру

Опубліковано:
26 Жовтня, 2016 о 11:43

З початку сезону бурякозбирання аграрії та фермери області  вже відправили на переробні заводи понад  550 тис тонн солодких коренів. Буряківництво стало  домінуючою похідною  усього рослинництва у багатьох крупнотовапрних і середніх сільгосппідприємствах Тернопільщини. Приміром, якщо в 2012 році корпорація « Агропродсервіс» земельний банк складає 40 тисяч гектарів, вирощувала тоді лише 400 гектарів солодких коренів. То в нинішньому році 2,8тис. га. Середня врожайність сягає до 600 цент з га . а цукристість коренів 19,89 відсотка. На наступний рік корпорація підписала договір  із заводом – партнером Чортків  ( ТОВ « Радехівський цукор»)  на посіви 3,5 тис.  га  цукрових буряків.

 У нинішньому році незважаючи на спекотне літо і вересень на настасівських полях і землях  сіл , де її орендують виростили чудовий урожай технічної культури .яку вже завершують збирати. У Тернопільському районі під цукрові буряки довеличималі площі ПП « Агрон» , ФГ «Березовський «ТОВ Агрокомплекс». СПП « Мричко» , ФГ « Бучинський». Станом на 26 жовтня на трьох цукрозаводах області Чортків, Збараж, Хоростків переробили 640 тис. тонн солодких коренів, виробили  майже 100 тис. тонн цукру – піску. Лише у Козовій, де так надіялися на запуск підприємства прийдеться  дочекатися до року наступнього Козівськи й цукровий завод, маючи в кагатах 1800 тонн солодких коренів , потреба триденний запас мінімум 9 тис. тонн, так не розпочав свій виробничий  сезон



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ
14:20, 22 Липня, 2024

Меморіал пам’яті на Тернопільщині має відображати релігійність і світськість, – священник ПЦУ

Блоги

ТОП новини тернопільщини: