Українська сторона повинна мати чіткий план і стратегію щодо повернення окупованих територій, – Лубківський

Опубліковано:
23 Жовтня, 2016 о 09:18

В українського керівництва немає чіткого плану і стратегії, що робити з окупованими територіями, наголосив під час ефіру на телеканалі ZIK координатор Руху «Справедливість», дипломат Маркіян Лубківський.

Він підкреслив, що влада повинна дати суспільству чітку відповідь, яким чином буде повернуто Донбас і в який спосіб: політичний, економічний, військовий або гуманітарний чи це станеться з поєднанням усіх цих факторів.



«Ми повинні процес урегулювання конфлікту на Донбасі зробити динамічнішим, Україна має стати суб’єктом цього процесу, активним учасником, так як свого часу була Хорватія. Ця країна знаходила навіть у складніших умовах, ніж ми зараз, оскільки не мала своєї державності, не мала такої підтримки, як сьогодні Україна. До того ж, там діяло ембарго на ввезення зброї», – підкреслив Маркіян Лубківський.

Дипломат вважає: якщо Україна продемонструє політичну волю до відновлення економічного потенціалу і до подолання корупції, то люди з окупованих територій потягнуться до України. Треба ремонтувати дороги і лікарні, аби люди відчули турботу держави.


«Ми часто їздимо туди, допомагаємо нашим воїнам із моїм соратником, другом та політичним партнером Валентином Наливайченком. Так де відремонтовані дороги, де відновлені лікарні? Щоб люди побачили різницю. Ми сьогодні реалізовуємо проекти, в тому числі і з Геннадієм Друзенком, який очолює ПДМШ ім. Пирогова, надаючи допомогу  людям. Люди якщо бачать, що їм тут краще, тут їм безпечніше, спокійніше, то вони справді до настягнуться», – упевнений координатор Руху «Справедливість».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: