1000 євро передав тернопільським благодійникам невідомий з Москви

Опубліковано:
17 Листопада, 2014

На днях тернопільські волонтери отримали допомогу із Москви у розмірі 1000 євро. Благодійник залишився анонімним. У штабі Самооборони Тернопільщини розповідають, що це не перший випадок, коли допомога для бійців АТО надходить з Росії.


“Вже два рази була ситуація, коли принесли велику суму і сказали: “Це передача від бандерівця з Москви”. Для анонімності благодійники надсилають гроші до знайомих, а ті приносять до нас в штаб Самооборони. Кілька днів тому отримали тисячу євро. Ці кошти найймовірніше докладемо для закупівлі тепловізора для третього взводу першої роти першого батальйону Нацгвардії. Крім того, ми замовили бушлати для наших тернопільських хлопців. Попередній раз теж була надіслана з Росії дуже суттєва сума, тоді гостро стояла проблема ремонту БТРа та купівлі машини для «Айдару»”, – розповідає волонтер Самооборони Тернопільщини Лілія Мусіхіна.

 

Окрім збору коштів, тернопільські волонтери активно шукають потрібну техніку бійцям та збирають медикаменти. Допомагають у цьому й українці, які проживають за кордоном.

 

“На днях нам вдалося закупити десять рацій для батальйону «Айдар». Завдяки тому, що люди швидко відгукнулися, вдалося зробити це за два-три дні. Канадська діаспора спрацювала оперативно. Минулого тижня ми укомплектували по медикаментах 95-ту бригаду. У нас (у штабі Самооборони Тернопільщини – ред.) залишилося дуже мало ліків, зараз гостро потрібні перев’язувальні матеріали, серцеві препарати, необхідні антибіотики, протизастудні і противірусні засоби, а також препарати від ревматичних болів”, – розповідає Лілія Мусіхіна.

 

Тернопільські волонтери допомагають і пологовим будинкам, що розташовані на звільнених територіях. “Був випадок, коли Краматорський пологовий будинок звернувся і треба було зібрати памперси, лікувальні засоби тощо”, – згадує Лілія Мусіхіна. Минулого тижня волонтери Самооборони Тернопільщини повезли в зону АТО продукти харчування, теплий одяг, в також підручники для шкіл, україномовні книжки. Волонтери закликають усіх небайдужих активно приносити патріотичні книжки. Адже для патріотичного виховання дітей необхідна відповідна література, освіта, що дає усвідомлювати себе українцями, пише “День. Kiev.ua”

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #євро, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пожертва, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: