Тернопільські лікарі розповіли, які продукти варто вживати, щоб покращити роботу печінки. Виокремлюють таких 10 видів їжі:

«Фрукти та овочі. Вони допомагають запобігти і зменшити накопичення жиру в печінці, збільшуючи відчуття ситості, що може сприяти втраті жиру. Дієта з високим вмістом овочів може допомогти знизити ризик раку печінки.



Імбир. Цей продукт містить протизапальні та антиоксидантні сполуки, які можуть принести користь людям з певними захворюваннями печінки.

Часник включає аліцин і аллінін, які надають потужне антиоксидантну та протизапальну дію на організм. Регулярне вживання часнику може допомогти поліпшити здоров’я печінки у людей із захворюваннями печінки і навіть знизити ризик розвитку раку печінки.

Чіа і насіння льону дуже багаті на клітковину, а це важливо для людей із захворюваннями печінки. Вживання насіння льону знижує маркери захворювань печінки і накопичення жиру в печінці й захиститися від раку печінки.

Оливкова олія має високий рівень мононенасичених жирів і антиоксидантів, які можуть допомогти зменшити накопичення жиру в печінці, знизити ризик серцевих захворювань у людей із захворюваннями печінки.

Морепродукти – багаті на протизапальні жири та антиоксидантні поживні речовини, такими як селен та вітамін Е. Дієта на основі морепродуктів може допомогти зменшити жир у печінці й захистити від раку печінки.

Кава і чай. Часте вживання кави і зеленого чаю знижує ризик раку й інших захворювань печінки.

Какао-продукти, в тому числі шоколад, допомагають знизити рівень ферментів печінки і покращити інші аспекти здоров’я людей із захворюваннями печінки. Однак краще вибирати какао-продукти, що містять мало цукру, бо він шкідливий для печінки.

Бобові: сочевиця та квасоля, багаті клітковиною. Ця речовина підтримує здоров’я печінки. Додавання бобових у ваш раціон може допомогти захистити здоров’я печінки за рахунок зниження маси тіла, рівня ферментів печінки й артеріального тиску.

Горіхи та насіння можуть допомогти знизити ризик захворювань печінки. Однак деякі горіхи, такі як арахіс, можуть бути забруднені токсинами, які називаються афлатоксинами, які можуть бути небезпечними для людей із захворюваннями печінки. Щоб зменшити ризик впливу афлатоксину, рекомендується купувати горіхи та горіхове масло лише у великих комерційних брендів», – кажуть медики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #здоров'я печінки, #продукти, #харчування
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: