На Різдво на святковому столі обов’язково повинні бути присутніми традиційні страви, однією з яких є кутя. Це дивовижна страва, яка є справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин, проте медики попереджають: кутя корисна тільки у невеликій кількості.

Як повідомляє портал Healthinfo, кутя благотворно впливає на м’язову тканину людини, цьому сприяє пшениця, яка входить до складу страви. Ця крупа містить велику кількість вітамінів, білків і клітковини, які просто необхідні для розвитку і нормального функціонування нашого організму.



Читайте також

На Тернопільщині подорожчали продукти харчування
Чортківські таланти дуже гарно привітали краян з Різдвом (Відео)

Другий інгредієнт – мед. Про нього чули практично всі: глюкоза в складі робить його на порядок кориснішою від цукру, особливо мед рекомендують вживати людям з проблемами травлення і серцево-судинної системи, але, знову ж таки, у невеликих кількостях. Третій у списку основних інгредієнтів – волоський горіх – оздоровить печінку, серце і зміцнить нервову систему.

Лікарі радять відмовитися від цих ласощів людям, які страждають проблемами з підшлунковою залозою і шлунком, адже кутя може спровокувати здуття живота.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #властивості, #здоров’я, #кутя
Коментарі





Інтерв'ю
«Spektr» – нове лице відомої стоматології
10:14, 17 Листопада, 2024

«Spektr» – нове лице відомої стоматології

ТОП новини тернопільщини: