На Різдво на святковому столі обов’язково повинні бути присутніми традиційні страви, однією з яких є кутя. Це дивовижна страва, яка є справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин, проте медики попереджають: кутя корисна тільки у невеликій кількості.
Як повідомляє портал Healthinfo, кутя благотворно впливає на м’язову тканину людини, цьому сприяє пшениця, яка входить до складу страви. Ця крупа містить велику кількість вітамінів, білків і клітковини, які просто необхідні для розвитку і нормального функціонування нашого організму.
Перегляньте також:
- На Тернопільщині зменшується кількість хворих на грип та ГРВІ
- У Тернопільську область доставлено 12 870 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи – МОЗ
Читайте також
Другий інгредієнт – мед. Про нього чули практично всі: глюкоза в складі робить його на порядок кориснішою від цукру, особливо мед рекомендують вживати людям з проблемами травлення і серцево-судинної системи, але, знову ж таки, у невеликих кількостях. Третій у списку основних інгредієнтів – волоський горіх – оздоровить печінку, серце і зміцнить нервову систему.
Лікарі радять відмовитися від цих ласощів людям, які страждають проблемами з підшлунковою залозою і шлунком, адже кутя може спровокувати здуття живота.