Чи знали ви, що старі відкритки є цінним джерелом до вивчення історії та культури рідного краю. В даний час вивченням відкриток розвивається досить активно, і можна говорити про становлення нової допоміжної історичної дисципліни, що займається вивченням ілюстративних відкритих листів у всьому їх різноманітті. Поштова картка чи відкритка – одночасно культурний документ, пам’ятник історії особистої і глобальної. Кожному зрозуміло, що сучасна листівка далека від своєї попередниці з ХІХ чи ХХ століття.

Читайте також



До 100-річчя УНР: генерал Осецький з Кременця
Монастириська на старих поштівках
Почаїв та Кременець 90 років тому (Фото)

Старі відкритки попередніх століть мали просвітницьку функцію, від репродукцій живописних полотен до зображення якихось рідкісних акваріумних риб. Тоді не було Інтернету, телебачення і  улюблений фільм не можна було тримати вдома і дивитися скільки хочеш, а відкритки були ніби кадром із старого кіно, вікном в інше невідоме життя, тому їх так старанно зберігали і передавали нащадкам.

Сьогодні хочемо вас познайомити із відкритками, на яких зображений регіон Поділля та його мешканці – подоляни. Окрім півдня Тернопільської області до Поділля відносять територію сучасних Вінницької, Хмельницької (без північної смуги), північні райони Одеської областей, а також невеликі прилеглі території Житомирської, Черкаської, Кіровоградської та Київської областей.

Усі представлені зображення відносяться до другої половини ХІХ –  початку ХХ століття. Приємного перегляду.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: fbc.pionier.net.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поділля, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Інтерв'ю
Інтерв'ю з випускницею ТНПУ Христиною Луцик
19:13, 7 Жовтня, 2024

Христина Луцик: кожен день — це боротьба за життя. Інтерв’ю з випускницею ТНПУ

ТОП новини тернопільщини: