18% витрат йде на хліб, трохи менше на м’ясо — на Тернопільщині визначали, скільки люди тратять на харчі. За даними вибіркового обстеження, в середньому за місяць витрати становили 2915 грн. Вартість харчування в середньому на одну особу склала 33 грн на добу.
Досліджували умови життя домогосподарств Тернопільщини в І кварталі цього року, передає “ДОБА”.
Перегляньте також:
- У Тернополі водій вантажівки наїхав на 47-річну жінку
- Культурна еліта України підтримала Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької
— На м’ясо і м’ясопродукти витрачають 16,2%, на молоко, сир та яйця – 13,2%, на олію та жири – 9,5%, на рибу та рибопродукти – 9,0%, на цукор, шоколад та кондитерські вироби – 8,9%, на фрукти – 7,0%, на безалкогольні напої – 6,4%, на овочі, включаючи картоплю – 4,2% та 4,0% – на інші продукти харчування, — повідомляють в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.
Харчуються поза домом краяни рідко, частка сукупних витрат на їжу не вдома склала 3,6%.