Що повезе до Львова відомий тернопільський бізнесмен?

13.09.2017 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Культурно-мистецький проект «Під зорею Пінзеля» репрезентують у залах Палацу Потоцьких під час Форуму видавців у Львові. Одним з організаторів цього дійства є відомий тернопільський бізнесмен Тарас Демкура.

— Важливе завдання, яке ми ставимо перед собою, — це активізувати мистецьке середовище Львова, Тернополя, Івано-Франківська, заохотити молодих та вже добре відомих художників, скульпторів, керамістів, літературних, театральних та музичних діячів до створення мистецьких творів, перфоменсів, інтерпретацій, присвячених творчості І. Г. Пінзеля, – розповів Тарас Демкура «Україні молодій». Уже погодилися презентувати свою творчість художники М. Демцю, Р. Грабар, О. Скоп, Т. Бенях, С. Міхновський, О. Жеребецька, П. Сметана, В. Цісарик, О. Онуфрів та багато інших знаних митців.

Читайте також

Представники діаспори зацікавлені у співпраці з Тернопільщиною
Форум української молоді діаспори об’єднав вихідців з України з понад 30 країн

Не хочеться розповідати докладно про все, що відбуватиметься на проекті, але ми плануємо, зокрема, презентувати друге видання альбому «Таїна Пінзеля», продемонструвати гостям документальний фільм «Таїна Пінзеля — від Бучача до Лувру». Його тривалість — всього 10 хвилин, але, гадаю, фільм розповість історію великого митця і не залишить байдужим глядачів. 

Показ авторської колекції одягу прет-а-порте арт-студії Івони Лобан «Пінзель. Львів. Бароко» та експозиція мистецьких творів львівських та тернопільських художників, керамістів, скульпторів стануть своєрідним продовженням і авторською популяризацією творчості Пінзеля. 

– Ми дуже сподіваємося, що в майбутньому вдасться організувати щорічний міжнародний фестиваль Іоана Георгія Пінзеля, метою якого буде не лише поширення інформації про творчість геніального галичанина в Україні та світі, а й створення унікальної мистецької платформи для творчої співпраці,  – резюмував пан Демкура. – Ми хочемо зробити цей фестиваль традиційним, щоб на нього з’їжджалися митці з різних країн, обмінювались досвідом, спілкувались з глядачами і поціновувачами мистецтва, щоб вони могли, зрештою, надихатись творами Пінзеля, атмосферою Львова, Бучача, всієї Галичини, де творив великий майстер.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі