Протягом цілого року група тернополян систематично користувалися технічною недосконалістю програми з накопичення “балів” у закордонних інтернет-магазинах.

Шахраї купували товар, розраховувалися коштами з власних банківських карток. Після того, як гроші знімалися, а на бонусний рахунок зараховувалися бали, тернополяни одразу відміняли операцію. В результаті підприємливі аферисти отримували і бонуси, і витрачені гроші. За один раз зловмисники купували товару на суму близько 1000 доларів. Провели більше тисячі таких операцій, таким чином заволодівши майном банківських установ на суму більше мільйона гривень. Крім грошей отримали ще й подарункові сертифікати магазинів побутової техніки, картки поповнення мобільних операторів, паливні картки. Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років.



За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: