На Тернопільщині створять 4 госпітальні округи

Опубліковано:
24 Січня, 2017 о 15:43

Однією із найвагоміших змін в медичній галузі стане те, що вже найближчим часом створять електронний реєстр пацієнтів. Також кожна людина повинна обрати собі сімейного лікаря, який буде її обслуговувати, – пише ІНТБ.

ВОЛОДИМИР БОГАЙЧУК, начальник управління охорони здоров’я ТОДА



«В перспективі, я думаю собі, що всі сімейні лікарі вони будуть приватними. А вони об’єднуються в амбулаторії з якої причини? З такої причини, що один вивчає більше педіатрію, другий більше діагностику, третій більше хірургію, травматологію і коли вони в амбулаторії приймають хворих – вони мають можливість надати якісну медичну послугу і хворого не відправити в районну лікарню, на вищий рівень, не віддати свої кошти, а максимально хворому допомогти».

Щодо іншого, то нововведенням стануть госпітальні округи. В нашій області, до прикладу, їх заплановали 4. Це: Бережани, Чортків, Кременець і Тернопіль.

ВОЛОДИМИР БОГАЙЧУК, начальник управління охорони здоров’я ТОДА

«Давайте візьмем госпітальний округ, наприклад, Кременецький. Значить, в Шумську буде надаватися невідкладна допомога і хворого для оперативного втручання подальшого, хворий буде відправлятися в Кременецьку лікарню, де будуть працювати бригади лікарів хірургів, де буде нормальне оснащення. Ми сьогодні говоримо про технічне забезпечення закладу, я думаю, що в перспективі там буде і комп’ютерний томограф, і МРТ, і нормальний рівень надання, скажем так, лабораторних обстежень, УЗД-діагностики і так далі».

Тобто, в Кременецькому госпітальному окрузі надаватиметься спеціалізована медична допомога на вторинному рівні. До того ж, в кожному окрузі окрім лікарні ІІ-го рівня, буде лікарня І-го рівня, лікарня реабілітації і лікарня-хоспіс. Проте такі зміни, звичайно, потребують часу, каже Володимир Богайчук.

ВОЛОДИМИР БОГАЙЧУК, начальник управління охорони здоров’я ТОДА

«Національна служба здоров’я, яка мала би бути створена, яка буде створена, вона, відповідно, буде якраз проплачувати сімейному лікарю за надання медичної послуги, за вилікування пацієнта. На вторинному рівні система відрізняється від тої системи, яку ми до сьогоднішнього дня проводили. Тому що сьогодні йде фінансування на ліжко, а відповідно буде фінансування подушове, на жителя».

До слова, Національна служба здоров’я в Україні, яка оплачуватиме надання медичних послуг населенню має запрацювати вже у липні цього року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: