У столиці затримали жінку, яка умисно отруїла своє 9-місячне немовля етиловим спиртом. Про це інформує Національна поліція Києва, – повідомляє ЗІК.

У поліції повідомили, що наприкінці травня 2016 року слідчо-оперативна група виїхала у Деснянський район на виклик, який надійшов від лікарів «швидкої»: у квартирі виявили мертвою 9-місячну дитину.



Читайте також

У Києві застрелили чоловіка у під’їзді житлового будинку

За попередньою інформацією лікарів, дівчинка могла померти внаслідок синдрому раптової дитячої смертності. Однак правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«Матір пояснила, що її 9-місячна дівчинка останні два дні погано почувалася, у неї була підвищена температура та розлад травлення, але до лікарів жінка не зверталася. Чому так халатно поставилася до здоров’я маляти – пояснити не змогла», – розповів начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовський.

Правоохоронців насторожили й умови проживання сім’ї: в квартирі – безлад, сміття. Зі слів сусідів, матір дитини неодноразово бачили напідпитку.

Окрім цього, у 43-річної жінки є ще двоє дітей – 3-річний хлопчик (зараз перебуває у дитячій лікарні) та 11-річна дівчинка (поміщена у дитбудинок ще раніше).

«Під час слідства були проведені експертизи, внаслідок яких з’ясувалося, що смерть дитини настала через отруєння етиловим спиртом. У результаті проведених слідчих дій з’ясувалося, що немовля напоїла спиртом рідна мама», – повідомив начальник управління поліції.

Після встановлення всіх обставин події та збору доказів слідчий звернувся з клопотанням до суду про проведення обшуку, в результаті чого матір дитини затримали та оголосили їй підозру у вбивстві доньки.

Жінку заарештовано, два місяці вона проведе під вартою. Горе-матері загрожує до 15 років ув’язнення або ж довічне позбавлення волі. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: