Що приховує дирекція Тернопільської школи №3?

Опубліковано:
31 Грудня, 2016 о 10:13

Функціонування шкіл у містах забезпечується бюджетними коштами. Уся документація, а тим паче використання фінансів повинне бути відкритим. Проте, є і ті, хто не хоче діяти згідно закону.

Представник Уповноваженого з прав людини Володимир Шевченко завітав до директора третьої школи для з’ясування причини ненадання відповіді на запит Центру громадського контролю “ДІЙ!” у Тернополі щодо статуту школи.



Статут містить інформацію, що становить суспільний інтерес, тобто мету діяльності, порядок прийняття рішень і т. д. , тому розпорядники інформації зобов’язані надавати її за запитами (ст. 13 п. 2 Закону України «Про доступ до публічної інформації»). Відповідно до ст. 29 ЗУ «Про інформацію», «інформація з обмеженим доступом може бути поширена, якщо вона є суспільно необхідною, тобто є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення».

Читайте також

На директорку тернопільської школи №3 подають до суду?
У тернопільській школі №3 щоп’ятниці спілкуються лише англійською
У Тернополі буде школа з водних видів спорту

Представник Уповноваженого у Тернополі взяв дані для складання адміністративного протоколу, взяв пояснення у директора школи – Будій Надії Дмитрівни – та згодом справа буде передана до суду. Центр громадського контролю “ДІЙ!” у Тернополі спостерігатиме за перебігом розгляду справи.

Нагадаємо, що директор також відмовила у наданні актів виконаних робіт щодо витрат коштів з бюджету розвитку міста Тернополя на проведення ремонтних робіт у школі, обґрунтувавши це тим, що розпорядниками інформації є особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб’єктів владних повноважень стосовно інформації, пов’язаної з виконанням їхніх обов’язків.

Проте, вони мабуть не помітили попередній пункт закону, у якому чітко вказано, що розпорядниками інформації є юридичні особи, що фінансуються з місцевих бюджетів, стосовно інформації щодо використання бюджетних коштів. Заява уже передана до Уповноваженого. Найближчим часом очікуємо відповідної реакції.

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, неправомірна відмова у наданні відповіді на запит тягне за собою штраф у розмірі від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У випадку повторного порушення закону – штраф від шістдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин.

Марія ІЩЕНКО

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас
Інтерв'ю
Ірина біля офісу компанії Google, де керує розробкою двох мобільних додатків.
12:19, 5 Вересня, 2024

Від прибиральниці до консультантки великих IT-компаній: історія уродженки Тернопільщини у Кремнієвій долині

ТОП новини тернопільщини: